Vedeli ste, že Solingen nie je značka?

Solingen je mesto, ktoré nemecká vláda chránia čoby ochrannú známku.

Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že Solingen je značka tovaru. Nie je tomu tak.

Ide totiž o meno nemeckého mesta, ktoré je v oblasti nožiarskeho tovaru priamo zaklínacie formulkou a výrobcovia falzifikátov a nekvalitného tovaru to dobre vedia.

Mnoho z nich sa preto snažia zákazníka zmiasť. Pod dojmom vysoko kvalitného produktu mu chcú predať lacný nepodarok. Informovaný zákazník by sa však nemal nechať nachytať.

Samotné mesto Solingen, ktoré leží v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko a žije v ňom okolo 164 tisíc obyvateľov, nie je výrobcom ničoho.

 

Nachádza sa v ňom však veľa firiem, ktoré sa výrobou nožiarskeho náčinie zaoberajú. Produkty, ktoré pochádzajú aspoň zo 60% z tohto mesta, má výrobca právo označiť názvom mesta, ktorý nemecká vláda chráni čoby ochrannú známku. Na výrobku však nesmie nikdy chýbať ani meno konkrétneho výrobca, ku ktorému býva navyše často pripojený aj firemný emblém. Iba takto označený tovar pochádza skutočne zo Solingene.

Ani sebepřesnější značenie však stále nemôže zákazníkovi zaručiť jednu dôležitú vec, a tou je rovnako vysoká kvalita všetkého tovaru vyrobeného v Solingene. Všetky firmy nepochybne produkujú veľmi dobré nožiarske výrobky, avšak niektoré z nich sú "iba" vysoko kvalitné, zatiaľ čo iné sú špičkové či profesionálne. DOVO a Merkur Solingen patrí medzi tie naozaj najkvalitnejšie.

 



Dátum zverejnenia 21. 11. 2019


Spät na výpis článkov

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasielame novinky a zľavy raz týždenne.Ako používame vaše údaje?